Agenda

Maart 2021
Z M D W D V Z
28 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Wie is KFK ?

Kempische Farmaceutische Kring

Beroepsvereniging Apothekers

Polderstraat 32
2360 Oud-Turnhout

Ondernemingsnr.: 0408.806.302

Webinar coronavaccinatie

Opnamelink en presentatie

Op donderdag 11 februari organiseerde het AZ Herentals een online bijscholing over coronavaccinatie voor de huisartsen en thuisapothekers van onze regio. Volgende info kwam aan bod :

  • Waarom vaccineren? (dr. Yves Mentens – diensthoofd pneumologie AZ Herentals)
  • De verschillende vaccins (mevr. Nathalie van Beek – wetenschappelijk medewerker AZ Herentals)
  • Hoe vaccineren? (dr. Filiep Bataillie – Hoofdarts –Medisch directeur AZ Herentals)
  • FAQ rond vaccineren (dr. Yves Mentens – diensthoofd pneumologie AZ Herentals

De presentatie kan u hier downloaden.

De webinar kan (her)bekeken worden via onderstaande link: Video bekijken

Update Covid-vaccinatiecentraKFK ELZ

Toelichting functies + oproep kandidaten

De afgelopen weken is er door heel wat enthousiaste collega’s al zeer hard gewerkt, om mee de vaccinatiecentra van onze ELZ’s vorm te geven. Het opmaken van de roosters is nu volop bezig. Iedereen die zich al heeft opgegeven, zal dus eerstdaags zeker gecontacteerd worden.

Om onze taken als apothekers binnen de vaccinatiecentra te kunnen garanderen tijdens de hele periode van 15/2 tot 31/10, zijn alle helpende handen nog steeds welkom. Wij zijn dus nog opzoek naar heel wat extra kandidaten, zowel apothekers als FTA’s zijn welkom.

Volgende functies vallen binnen onze verantwoordelijkheid:

  • Bereiders: je helpt mee bij het bereiden van de vaccins. Hiervoor komen zowel apothekers als FTA in aanmerking.
  • Farmaceutisch expert (FE): neem je graag wat meer verantwoordelijkheid op als apotheker, dan kan je je opgeven voor FE. Stockbeheer, supervisie over alles wat te maken heeft met het bereiden vaccins, kwaliteitsbewaking, … vallen dan onder jouw verantwoordelijkheid.

Voor beide functies kunnen we nog steeds heel wat helpende handen gebruiken. Je kan je nog steeds persoonlijk kandidaat stellen, of tesamen met jouw collegae (per apotheek):

!! Voor het vaccinatiecentrum van Grobbendonk zijn we dringend op zoek naar enkele collega’s als FE. Het team van Heidi en haar collega’s is momenteel nog te beperkt om alles te kunnen dragen !!

Registratie mailings covid-centraKFK ELZvc

Beste collega’s,

Momenteel loopt alles heel hard naar aanleiding van de uitbouw van de Covid-vaccinatiecentra in de 4 Eerstelijnszones van onze regio.

Wij merken dat we vele collega’s niet bereiken om hen de actuele en belangrijke informatie te bezorgen, te vragen om deel te nemen aan de vaccinatiecentra, op de hoogte te houden van activiteiten en infomomenten, …

Daarom willen we graag de mailadressen verzamelen van zoveel mogelijk collega’s: eigenaars, provisors, adjuncten, vervangers, ziekenhuisapothekers, collega’s die hun werkzaamheden hebben onderbroken of stopgezet, … kortom iedereen die apotheker is, in welke hoedanigheid dan ook. Het is dus belangrijk dat deze mail aan zoveel mogelijk collega’s wordt bezorgd. Wij vragen dan ook dat jullie hem massaal delen onder onze collega’s. Jullie kunnen jullie gegevens invullen in het daarvoor voorziene formulier.

Wij reken op jullie allemaal !

Alvast bedankt.