Agenda

Maart 2021
Z M D W D V Z
28 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Wie is KFK ?

Kempische Farmaceutische Kring

Beroepsvereniging Apothekers

Polderstraat 32
2360 Oud-Turnhout

Ondernemingsnr.: 0408.806.302

Welgerust : zorgpad slaapstoornissen

Enquête

Onderzoekers van Thomas More vragen om een korte enquête in te vullen ivm een zorgpad slaapstoornissen, dat in de nabije toekomst in onze regio zal worden uitgewerkt.

Ook vanuit KFK hebben wij hieraan kunnen meewerken en zo zijn wij als apothekers mee betrokken in deze toch wel vaak voorkomende problematiek.

Wij vragen jullie dan ook om hiervoor 1 minuutje vrij te maken. Zo kunnen we de behoeften en het engagement van ons als apothekers in dit zorgpad duidelijk maken. Een uitgelezen kans om de samenwerking in de eerstelijn weer wat meer vorm te geven.

Lees meer...

OPAT

Pilootproject Outpatient Parenteral Antimicrobial Therapy

Beste huisapotheker,

Weldra starten we in AZ Turnhout met een pilootproject OPAT. OPAT (Outpatient Parenteral Antimicrobial Therapy) is de toediening van parenterale antimicrobiële middelen in de ambulante setting.

OPAT is een multidisciplinair traject, waarbij inclusiecriteria (opgesteld door de OPAT werkgroep van AZT) bepalen of een patiënt in aanmerking komt.

OPAT zal enkel toegepast worden vanaf 10 dagen antibioticatherapie, waarvan minstens 7 dagen thuis. Een groot voordeel van OPAT is dat de patiënt niet de volledige behandeling in het ziekenhuis moet blijven. Hierdoor kan hij sneller zijn dagelijkse activiteiten (zoals school, werk,..) hervatten.

Lees meer...

 Alle info over de vaccinatiecentra in de KFK regio is voortaan te raadplegen

via het hoofdmenu - vaccinatiecentra

Vaccinatiestrategie

Vaccinatie apothekersVAN KFK

De eerste vaccins tegen COVID-19 zijn vandaag toegediend. Heel goed nieuws en een belangrijke stap voorwaarts. Maar is nog wat bezorgdheid onder de apothekers.

VAN kreeg een aantal berichten binnen van collega’s die nog niet zeker weten wanneer zij aan de beurt zijn voor hun vaccin. Dat is begrijpelijk, want er zijn de laatste tijd niet veel nieuwsberichten geweest waarin de exacte volgorde vermeld is. We willen dit dus graag ophelderen. Want ook de vaccinaties van apothekers zullen spoedig gebeuren. Zij zitten namelijk mee in fase 1A van de strategie.

Hieronder vind je een overzicht van de vaccinatiestrategie en wie er wanneer aan bod komt...

Lees meer...

Banner COVID 400x200 NL

Postgraduaat 1ste lijn gezondheidszorg

Vanaf oktober 2013 wordt door de Thomas More Hogeschool een opleiding postgraduaat 'Professional in de eerstelijnsgezondheidszorg' ingericht te Turnhout.

Meer info.

Medicatieschema

Eerste nieuwsbrief m.b.t. een stand van zaken over de evolutie van het project ‘Medicatieschema’ in de provincie Antwerpen en in de KFK regio.logo KAVA

Vitalink wint e-Health Award voor beste samenwerking

Logo geel-blauw vitalinkOp 6 juni 2013 sleepte Vitalink de prijs voor de beste samenwerking in de wacht op de derde uitreiking van de Agoria e-Health Awards. De jury loofde het project voor het bevorderen van samenwerking tussen verschillende zorgactoren, waarbij de zorg voor de patiënt centraal staat.

Persmededeling e-Health Award       

Pentothal

UPDATE 10/2012: bevoorradingsprobleem met Thiobarbital Braun.

Lees meer...