Agenda

November 2021
Z M D W D V Z
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Wie is KFK ?

Kempische Farmaceutische Kring

Beroepsvereniging Apothekers

Polderstraat 32
2360 Oud-Turnhout

Ondernemingsnr.: 0408.806.302

Sneltesten in de apotheek

Beste collega’s,

Momenteel is de vraag naar sneltesten in onze regio enorm gestegen. Dit komt mede doordat de capaciteit van de PCR-testen via de testcentra zijn limieten heeft overstegen. Wij kregen van de plaatselijke artsenvereniging de vraag om de apotheken die sneltesten uitvoeren, en vooral ook zij die symptomatische patiënten testen, in kaart te brengen. Zo kunnen de artsen hun patiënten deze lijst ook bezorgen en kunnen we zo ook vermijden dat jullie nodeloos heel de dag telefoons krijgen.

Vandaar dat we jullie willen vragen om volgende korte korte vragenlijst in te vullen.

Mocht er nadien iets wijzigen in jullie situatie, laat het ons dan zeker weten. Dan passen we dit aan.

Via apotheek.be kan men de apotheken die testen terugvinden. Hier wordt geen onderscheid gemaakt op basis van symptomatische patiënten. Ook collega’s die sporadisch testen komen automatisch op deze lijst terecht. Als je dat wenst, kan je je wel van deze lijst laten schrappen op apotheek.be. Dit kan via een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Ook doen we nog eens een oproep om jullie zo nodig lokaal te organiseren voor het testen. Wij begrijpen maar al te goed dat het vaak niet haalbaar is per apotheek, dus hier kan samenwerken een oplossing bieden.

Het kan ook helpen om patiënten/burgers te laten inboeken via jullie website. Er bestaan enkele eenvoudige systemen zoals Bookings van Microsoft, Appointlet, …. Dit kan het aantal telefoontjes verminderen en hebben jullie direct een goed overzicht.

Wij begrijpen zeer goed dat jullie ook aan jullie limieten zitten en dat dit ook niet voor iedereen van jullie haalbaar is om deze testen te organiseren. Dit is ook geen verplichting. Vandaar dat we mee willen naar een oplossing zoeken, die zowel jullie als de huisartsen terug een beetje ademruimte kan geven.

Wij willen jullie langs deze weg nogmaals bedanken voor jullie niet-aflatende inzet tijdens deze coronaperiode. Jullie laten zien dat de apothekers een absolute meerwaarde zijn in de gezondheidszorg. Waarvoor oprecht bedankt!

Warme groeten,

Het KFK-bestuur

 Alle info over de vaccinatiecentra in de KFK regio is voortaan te raadplegen

via het hoofdmenu - vaccinatiecentra

Postgraduaat 1ste lijn gezondheidszorg

Vanaf oktober 2013 wordt door de Thomas More Hogeschool een opleiding postgraduaat 'Professional in de eerstelijnsgezondheidszorg' ingericht te Turnhout.

Meer info.

Vitalink wint e-Health Award voor beste samenwerking

Logo geel-blauw vitalinkOp 6 juni 2013 sleepte Vitalink de prijs voor de beste samenwerking in de wacht op de derde uitreiking van de Agoria e-Health Awards. De jury loofde het project voor het bevorderen van samenwerking tussen verschillende zorgactoren, waarbij de zorg voor de patiënt centraal staat.

Persmededeling e-Health Award       

Medicatieschema

Eerste nieuwsbrief m.b.t. een stand van zaken over de evolutie van het project ‘Medicatieschema’ in de provincie Antwerpen en in de KFK regio.logo KAVA

Pentothal

UPDATE 10/2012: bevoorradingsprobleem met Thiobarbital Braun.

Lees meer...

Vitalink

Logo geel-blauw vitalink

Proefproject Vitalink 

Eind 2012 ging in de regio Turnhout het pilootprojecten Vitalink van start.

Lees meer...

Europese Vaccinatieweek

mazelen verslaan in het vijfde leerjaar

Zorg+gezondheid95% van onze kinderen zou zich moeten laten vaccineren tegen mazelen. 95% is de drempel om ervoor te zorgen dat de mazelen zich niet kunnen verspreiden.

Lees meer...